HOMESTAY BAJET MUSLIM - DEPAN AIRPORT KKIA


KLIK, BACA DAN WHATSAPP !!!


15 SEBAB ANDA MESTI MENGINAP DI PENGINAPAN KAMI BILA BERKUNJUNG KE KOTA KINABALU.

==============================

1. RUMAH TINGKAT BAWAH :-

Parking kereta ja terus masuk rumah. Beg dan barang pun senang angkat masuk rumah. Sesuai untuk wanita mengandung atau ibu bapa/anak oku yang tidak sihat, tak la sakit lutut nak naik tangga.

2. LOKASI DEPAN AIRPORT KKIA:-

Sangat strategik..1 km ke Airport..dekat bandar hanya sekitar 5km (10 minit)..Tak perlu keluar awal untuk bergegas ke airport.


3. ASPEK KESELAMATAN:-

Alhamdulillah tidak ada kes-kes yang melibatkan keselamatan penduduk di sini. Nak masuk di area ni mesti ada AKSES KAD, x ada Kad, x bole masuk. Sekuriti Guard bertugas 24 jam. Ada CCTV di lokasi strategik dan tersembunyi. Rumah pula ada grill di setiap tingkap dan pintu di samping mangga (kendadu) di pintu masuk dan tingkap kecemasan.


4. HARGA BAJET MELETOP MAKK OIII...

Bukan RM300..

Bukan RM250

Bukan RM200.


Hanya RM150 semalam untuk 1 rumah. Kalau di Hotel, 1 bilik saja pun dah RM120. Jika rombongan anda sekeluarga 10 orang, maka perlukan minimum 4-5 bilik. Utk homestay ni sebuah rumah 2 bilik...Kemudahan esktra tilam dan bantal...Sesuai untuk 10 orang...Kos penginapan dapat di minimumkan...


Rasa berbaloi kan? kecualilah anda jenis elit yang memang suka xde diskaun dan biasa mewah, maka tak sesuai dengan homestay baket kami...hihi..

Untuk yang 3 bilik hanya RM200/mlm..Sangat menjimatkan.
(kapasiti 10 orang).


5. SWIMMING POOL:-

Sesetengah hotel bajet takde pool.. Biasanya yang 3 star ke atas je ada menyediakan pool...tapi harga bikin sakit kepala...Dengan harga bajet RM150, anda sekeluarga boleh mandi...Jangan sampai demam sudahla..hahaha..Kolam yang bersih dan dicuci setiap minggu..


6. PARKING BERBUMBUNG DAN EKSTRA PARKING:-

Parking berbumbung depan rumah...free x payah bayar..jika di hotel, ada yang perlu bayar dan ada pula yang x menyediakan kwsn parking utk guess..Risau pula kereta yang anda sewa hilang tayar atau sebaganinya....

Ni parking depan rumah..insaallah selamat.


7. CERMIN TINTED GELAP:

Confirm tak lepas JPJ..tapi jgn risau xde saman sbb ni cermin rumah..Anda selesa sbb org luar tak nampak anda..Maklumlah rumah kat tingkat bawah..risau orang skodeng yee??tu sbb kami tinted gelap untuk keselesaan dan keselamatan anda.


8. PEMANDANGAN MENARIK SAWAH PADI:-

View homestay tingkat satu menghadap sawah padi/bendang.. Suasana nyaman dan selesa seperti berada di kampung. Sekiranya anda ataupun anak anda yang biasa tinggal di bandar, ni lah masanya mengenal bendang/sawah padi..


9. KAWASAN BERSIH & TERATUR.

Kawasan Homestay ni bersih dan teratur kerana setiap hari akan ada pekerja pembersihan yang akan menyelia kawasan ini. Tn/pn tidak akan nampak sampah berlonggok dan terbiar begitu sahaja


10. BANYAK KEDAI BERHAMPIRAN.

Banyak kedai/restoran yang berhampiran Homestay. Jika nak ke restoran atau membeli barang keperluan, di luar pagar homestay dah banyak kedai mini market spt speedmart 999,G-Mart dan restoran Seafood yang enak.


11. KEMUDAHAN DALAM RUMAH LENGKAP:-

Peralatan asas seperti Tuala, Washing Maschine, Seterika, Tilam dan bantal ekstra,  Astro, Aircond, Peti Ais, dan Dapur dan lain-lain..


12. KEMUDAHAN PENGANGKUTAN BAJET:

Pelbagai kemudahan pengangkutan seperti:-

a. MPV Innova dan Avanza

b. Van Urvan dan Hiace

c. Keta sedan spt Saga,Myvi.


Special harga untuk penyewa homestay.

Harga bawah dri hg pasaran.

Lebih dua tiga jam bagi free ja bah...Wow!!!


13. HANYA UNTUK MUSLIM SAHAJA:-

Homestay khas untuk muslim sahaja..Jika anda non muslim, kami akan membantu anda untuk mendapatkan homestay dari rakan kami yang non muslim..Maaf sebab homestay kami banyak ayat suci al-quran..Tu sebab kami hanya fokuskan kepada muslim sahaja. Sejak beroperasi dari 2011, kami hanya menerima pelanggan musim shj..so, anda tak perlu risau untuk menggunakan kemudahan memasak...


14. DISKAUN UNTUK KUNDASANG:-

Jika anda menempah dari pihak kami, akan mendapat diskaun harga utk homestay Kundasang..Purata Harga RM350 untuk homestay Kundasang..Jika anda ambik pakej kami, harga serendah RM250 saja. Banyak yang anda boleh jimatkan..

Tak gitu?


15. SERVIS YANG 'SUPERB'.

Kami mempunyai Team yang berpengalaman untuk membantu anda menginap dengan tenang dan SELESA di sini. Tn/Pn boleh dapatkan Testimoni pelanggan di bahagian Review di Page ini atau di Bahagian Photo yang telah dimuatnaik di Page ini juga. Pengalaman bermula 2011 hingga kini banyak membantu kami untuk memberikan servis yang terbaik kepada anda semua.


**JGN PM...X NAK PM..X NAK PM..PM sibuk skrg..

Berminat,hy perlu wasap kami.


Nak dapat Harga Diskaun??Ikut panduan ini :-

a. Save nombor 

b. Wasap terus

c. Maklumkan dapat info dri Fb pages.


JANGAN TUNGGU LAMA.

<<<WASAP SEGERA +6 016-8397143>>>

<<<WASAP SEGERA +6 016-8397143>>>

<<<WASAP SEGERA +6 016-8397143>>>

Klik link ke wasap:-

http://www.wasap.my/60168397143/homestaykk

Like page kami

Banyak info menarik tentang Travel dalam dan luar negara..


or booking web 

www.edholidaystravel.my


like page

https://www.facebook.com/edholidaystravel/?ti=as


klik:

(Info homestay)

http://homestaybajetdankeretasewakk.blogspot.my/2018/02/pakej-bajet-meletopp-pergghh-klik-baca.html?m=1


Info kereta sewa

https://edholidaystravel.blogspot.my/

Video kami (wajib klik)

https://www.youtube.com/watch?v=Ab2FQrHoD78


Thanks.


"Pakej percutian bajet terbaik"


KENAPA NAK BAYAR MAHAL, KALAU ADA YANG BAJET??

KESELESAAN ANDA, KEUTAMAAN KAMI


















Koleksi Gambar Kenangan Bersama Pelanggan 













             






HUBUNGI KAMI:




ED Holidays Travel & Car Rental Sdn Bhd (1256026-K)
(KPK/LN:8907)

​1st Floor , Lot K2 , Cyber Square Off, Jalan Lintas, Kepayan, 88300 Kota Kinabalu, Sabah
016-8397143,012-8618584, 016-509 0981, 013-5578223.

Klik link ke wasap:-
http://www.wasap.my/60168397143/homestaybajetkkGOOGLE

"Pakej percutian bajet terbaik"

Web: edholidaystravel.my
FB/insta: edholidaystravel

Pakej Murah Melancong Ke Sabah






PAKEJ MURAH MELANCONG KE SABAH
Siapa tidak kenal Sabah??

Sabah bah terkenal dengan tempat pelancongan yang menarik dan cantik2 belaka. Siapa yang belum melancong ke Sabah tu bila lagi???Tidak rugi baa melancong ke Sabah??

~Mencari Pakej bercuti dengan harga mampu milik?? 
~Nak yang selesa, jimat dan berkualiti??

Tidak lengkaplah percutian anda di Sabah sekiranya tidak melawat Kundasang dan Ranau apatah lagi kerana inilah satu-satunya daerah yang terletak berdekatan dengan Gunung Kinabalu.

20 tempat menarik yang anda harus kunjungi jika ke Kundasang dan Ranau, Sabah. 
1.Pekan Nabalu
2.Kinabalu Park
3. Flying Fox at Kundasang Mount 
Valley Recreation
4.B.E Wonderland at Kundasang Mount Valley Recreation
5. Archery at Kundasang Mount Valley Recreation
6.Kundasang War Memorial
7.Pekan kundasang
8.Desa Dairy Farm
9.Sosodikon Hill
10.Mesilou Cat’s Village
11.Ranau Rabbit Farm
12.Bombon Fish Spa,Kg. Marakau
13.Arnab Village Ranau
14.Paragliding Lohan Ranau
15.Poring Hot Spring Ranau
16.Canopy Walk Poring
17.Tagal Sg. Moroli, Kg. Luanti, Ranau
18.Sabah Tea Garden
19.Timpohon Gate
20.Stroberry dan Rose Garden Kundasang.











Kami di ED Holidays Travel & Car Rental S/B bersedia memudahkan perjalanan 
anda sepanjang anda berada di KK tanpa perlu pening kepala.




8 sebab anda perlu memilih perkhidmatan pakej melancong yang kami tawarkan:
➡Harga murah dan mampu milik. Semakin ramai peserta, semakin murah harga.
➡Pemandu yang peramah.
➡Kereta yang baru. Kebanyakkan mnggunakan Van Hiace/ Urvan dan Mpv Exora.
➡Pakej Bajet Sekali Homestay KK dan Kundasang.
➡Harga termasuk tiket ke pulau dan tiket masuk lokasi menarik.
➡Masa yang fleksibel dan boleh diubah- ubah ikut kehendak pelanggan.
➡Homestay di Kundasang view Gunung kinabalu.
➡Homestay KK tingkat bawah. Pelanggan tak perlu menaiki tangga. Full Aircond di setiap bilik.


PAKEJ BAJET 4H3M

Bil.
PAKEJ TERMASUK
1.
Penginapan Kota Kinabalu (Homestay)
2.
Penginapan Kundasang (Homestay/Bilik)
3.
Tiket Masuk (destinasi yang akan dilawati)
4
Tiket Pulau (Termasuk peralatan snorkelling,google)
5.
Kereta (Van/MPV)
6.
Penghantaran dan Pengambilan  dari/ke Lapangan Terbang
7.
Pemandu
8.
Minyak kenderaan
9.
Penginapan Pemandu
10.
Cas Berlebihan Pemandu












                    Ambil perhatian, pakej tak termasuk:-
Bil.
PAKEJ TIDAK TERMASUK
1.
Makan/minum
2.
Tiket penerbangan
3.
Insurans Perjalanan


                   Harga mengikut jumlah orang:-
JUMLAH (PAX)
HARGA/PAX (RM)
3
800
4
750
5
700
6
650
7
610
8
560
9
500
10
450

JADUAL PERJALANAN
Hari Pertama:
Kota Kinabalu-Kundasang
·         Pick-up dari KKIA
·         Rumah Terbalik Tuaran
·         Jambatan Tamparuli
·         Pekan Nabalu
·         Kinabalu Park
·         Pasar Sayur dan Buah Kundasang
·         Check-in Kundasang

Hari Kedua:
Kundasang-Kota Kinabalu
·         Desa Cattle Dairy Farm
·         Kundasang Memorial Park
·         Canopy Walk
·         Poring Hot Spring
·         Ladang Sabah Tea
·         Ranau Rabbit Village
·         Ranau Fish Spa
·         Pasar Sayur dan Buah Kundasang
·         Check- in Kota Kinabalu

Hari Ketiga:
Santai Pulau
·         Bertolak ke Jesselton Point (Jeti)
·         Bertolak ke Pulau Manukan (mengambil masa 20 minit)
(disediakan asas – snorkel mask dan life jacket)
·         Bergerak ke Pulau Sapi
·         Makan Tengahari
·         Aktiviti bebas di Pulau Batu Sapi
·         Menaiki bot ke jeti (balik)
·         Pasar Malam Kampung Air
·         Pantai Tanjung Aru & Perdana Park.
·         Kembali ke penginapan
·         BEBAS / Pemandu akan hantar untuk makan malam.

Hari Keempat:
Shopping Kenang-kenangan
·         Membeli belah di lokasi pilihan
·         Pasar Budaya (Kota Kinabalu Central Market)
·         Barangan Kraftangan keropok & kerepek tempatan serta makanan laut kering (Sinsuran)
·         Kraftangan tekstil, Mutiara Sabah & eksesori wanita Muslimah
·         Filipino Market
·         Imago Shopping Mall
·         Signal Hill Observatory Tower
·         Bertolak ke KKIA










PAKEJ BAJET 3H2M
Bil.
PAKEJ TERMASUK
1.
Penginapan Kota Kinabalu (Homestay KK)
2.
Penginapan Kundasang (Homestay Kundasang)
3.
Kereta (Van/MPV)
4
Tiket Lawatan
5.
Tiket Pulau (termasuk peralatan snorkelling)
6.
Penghantaran dan Pengambilan dari/ke Lapangan Terbang
7.
Pemandu
8.
Minyak kenderaan
9.
Penginapan Pemandu












Bil.
PAKEJ TIDAK TERMASUK
1.
Makan/Minum
2.
Insurans Perjalanan
3.
Tiket Penerbangan

                      SENARAI HARGA PAKEJ TOUR 3H2M MENGIKUT BILANGAN PAX:
JUMLAH (PAX)
HARGA/PAX (RM)
3
700
4
650
5
600
6
550
7
500
8
450
9
400
10
360

JADUAL PERJALANAN PAKEJ TOUR (A) 3H2M
Hari Pertama:
Kota Kinabalu (Part 1)
·         Pick-up dari KKIA
·         Masjid Bandaraya (Masjid Terapung Likas)
·         Signal Hill Observatory Tower
·         Check-in Homestay (Kota Kinabalu)
·         Famous Seafood Restaurants
·         Perdana Park Musical Fountain
·         Pantai Tanjung Aru
Hari Kedua:
Kota Kinabalu-Kundasang-Ranau
·         Rumah Terbalik
·         Jambatan Tamparuli
·         Pekan Nabalu
·         Kinabalu National Park
·         Desa Cattle Dairy Farm
·         Ranau Rabbit Village
·         Ranau Fish Spa
·         Kundasang Memorial Park
·         Pasar Sayur Buah Kundasang
·         Makan Malam
·         Check-in Homestay (Kota Kinabalu)
Hari Ketiga:
Kota Kinabalu (Part 2)
·         Filipino Market (Kraftangan/Mutiara/Souvenir)
·         Check-out penginapan
·         Transfer to KKIA





















atau

JADUAL PERJALANAN PAKEJ TOUR (B) 3H2M
Hari Pertama:
Kundasang
·         Pick-up dari KKIA
·         Jambatan Tamparuli
·         Rumah Terbalik
·         Pekan Nabalu
·         Check-in Homestay (Kundasang)
·         Kinabalu National Park
·         Desa Cattle Dairy Farm
·         Kundasang Memorial Park
·         Pasar Sayur Buah Kundasang
Hari Kedua:
Ranau-Kota Kinabalu
·         Poring Hot Spring
·         Canopy Walk
·         Ladang Sabah Tea
·         Ranau Fish Spa
·         Ranau Arnab Village
·         Balik KK
·         Makan Malam
·         Check-in Homestay (Kota Kinabalu)
Hari Ketiga:
Kota Kinabalu
·         Filipino Market (Kraftangan/Mutiara/Souvenir)
·         Masjid Bandaraya (Masjid Terapung Likas)
·         Signal Hill Observatory Tower
·         Muzium Sabah
·         Yayasan Sabah
·         Check-out penginapan
·         Transfer to KKIA





Selain Pakej Melancong, kami juga menawarkan perkhidmatan sewa kereta dan homestay bajet Kota Kinabalu/ Kundasang.

10 sebab kenapa anda perlukan perkhidmatan kereta sewa kami:-

➡Kereta Bersih, Wangi dan Servis Terjaga
➡Perlindungan Insurans
➡Alignment kereta tip top .
➡Pakej Bajet Sekali Homestay KK dan Kundasang.
➡Pelbagai jenis kenderaan.
➡Harga boleh runding/ Diskaun.
➡24/7 Customer Service
➡Sewa Kereta Pandu Sendiri @ Sewa Kereta Bersama Pemandu Sekali.
➡Team Customer service yang bersedia membantu anda.
➡Online booking system yang sangat mudah untuk menempah homestay dan kereta sewa yang anda perlukan.

10 sebab kenapa anda perlukan perkhidmatan Homestay/ Guess House kami:-

➡Rumah tingkat bawah. Tak perlu naik tangga. Sesuai untuk ibu mengandung/ orang tua/ OKU.
➡Respon pertanyaan yang pantas.
➡Pakej Homestay Kundasang murah dan view cantik.
➡Pakej Sewa kereta bajet dan murah.
➡Ada Kolam Renang/ Gym/ Taman Permainan Kanak2.
➡Rumah bersih, kemas dan dijaga rapi.
➡Lokasi rumah dekat Airport KKIA dan bandar.
➡Banyak unit yang berhampiran..15 buah unit di KK. Kundasang ada 8 buah (Sesuai untuk
    rombongan yang ramai).
➡Parking lot untuk kereta yang banyak dan luas..Muat 5 buah kereta.
➡Harga boleh runding/ Diskaun.

Nak Homestay & Kereta Sewa murah? Yes!!! Search and LIKE Homestay Bajet dan Kereta Sewa Kota Kinabalu kami untuk maklumat lanjut. Kami syarikat pelancongan yang berdaftar di bawah Kem. Pelancongan (MOTAC dan SSM).
Ataupun klik link whtsapp dibawah untuk sbarang pertanyaan. TQ


Hah!!!!
Yang diluar sana tu yang masi mencari pakej percutian,homestay dan kereta sewa di  SABAH,bole melayari facebook kami atau menghubungi kami seperti talian di bawah

­čôžedholidaystravel@gmail.com
­čîÉhttps\://www.facebook.com/edholidaystravel/?ti=as
­čô▓http\://www.wasap.my/60168397143/pminfokk
☎016-8397143/012-8618584/016-5090981/013-5578223

Like Page
https://www.facebook.com/edholidaystravel/?ti=as

Klik:
(Info Homestay)
http://homestaybajetdankeretasewakk.blogspot.my/2018/02/pakej-bajet-meletopp-pergghh-klik-baca.html?m=1

Info Kereta Sewa
*https://edholidaystravel.blogspot.my/*

Video kami (wajib klik)
https://www.youtube.com/watch?v=Ab2FQrHoD78

or booking web
*www.edholidaystravel.my*


GAMBAR KENANGAN BERSAMA KAMI






















Jom Ke Pulau - Snorkling








                                                                Hubungi Kami:



Hubungi Kami

ED Holidays Travel & Car Rental Sdn Bhd (1256026-K)
(KPK/LN:8907)

​1st Floor , Lot K2 , Cyber Square Off, Jalan Lintas, Kepayan, 88300 Kota Kinabalu, Sabah
016-8397143, 016-509 0981,012-8618584.

Fb Pages/Instagram:edholidaystravel

Web:edholidaystravel.my

https://g.co/kgs/Jb9Pcv